Lean módszereit bevezetett üzem (Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.) meglátogatása, konzultációs lehetőséggel.

A képzés célja:

„Lean és Kaizen-filozófia” azaz a hatékonyságnövelés és a veszteségcsökkentés módszereinek megismertetése a résztvevőkkel, valamint ezek teljes körű megvalósítása a vállalatnál. A képzésen végzett Lean menedzserek ezeket a metódusokat saját vállalatuknál tudják alkalmazni a gyártás és a logisztika területén. A módszer megértését gyakorlati példákkal, szemléltető eszközökkel, mintafeladatokkal segítjük gyakorlatorientált képzésünkön. Az utolsó nap a képzésben résztvevők üzemlátogatást tesznek egy olyan nagyvállalatnál, ahol már évek óta Lean/Kaizen módszer szerint folyik a termelés.

Célunk a “Lean-filozófia” kialakításával hatékonyságjavulás a teljes szervezetben, és ezáltal mérhető / demonstrálható megtakarítások képzése, amelynek eredményeként cégük akár új piaci szegmenseket is megcélozhat. A filozófia alkalmazásával láthatóvá, ezáltal kiküszöbölhetővé válnak a veszteségek és a termelés folyamata a vásárlói igényekhez igazítható. A Lean módszertana egyesíti a nemzetközi minőségfejlesztés elismert gyakorlatait. Alkalmazásával a vállalat folyamatai javulnak mind a termelés, mind az adminisztráció és a stratégia-kialakítás területein. A “Lean szervezetek” gyorsabban és pontosabban szállítják termékeiket és képesek költségeiket alacsonyabban tartani, mint versenytársaik, ezért piaci pozíciójuk folyamatosan javul. A Lean egy műszaki és menedzsment elemekből álló rendszer. Célja a termelékenység folyamatos növelése a vállalat valamennyi érintett dolgozójának bevonásával. Egy vállalat “Lean” (karcsú), mert a tömegtermeléshez képest mindenből kevesebbet használ fel: kevesebb emberi erőforrást, időt és raktárkészletet igényel a gyártás folyamán, így a hiba lehetőségét is minimálisra csökkenti.

7 napos Lean Manager Classic alapképzésünkön a résztvevők intenzív tréning keretében sajátíthatják el alkalmazásszinten a lean és kaizen menedzsment alapelveit, eszközeit. A tréninget vizsga zárja, a sikeresen vizsgázók Lean-Kaizen Menedzser Tanúsítványt kapnak.

Érdeklődőink figyelmébe ajánljuk LEAN KAIZEN MASTER tanfolyamunkat, mely további 2 modullal (Strukturált problémamegoldások, 8D problémamegoldó módszer) egészíti ki a Classic képzést.

Milyen kompetenciákat fejleszt?

Kinek ajánljuk?

Képzésünk elsősorban azon ügyvezetők, termelési vezetők, minőségügyi vezetők és logisztikai vezetők számára hasznos, akik a Lean módszer alkalmazásával szeretnék racionalizálni a gyártás/szolgáltatás, illetve az ahhoz kapcsolódó folyamatok összességét. Továbbá ajánljuk a képzést olyan műszaki, minőségügyi szakembereknek, akiknek lehetőségük van cégüknél a folyamatos fejlesztés, valamint a veszteségcsökkentés módszereinek alkalmazására, és ezzel a menedzsmentet egy új szemlélet bevezetésére tudják sarkallni.

Miben más a Mi tanfolyamunk?

Órára lebontva az egyik legolcsóbb:
Ha a gyárlátogatás óráit a kurzus óráihoz adjuk, közel 66 tanóra jön ki, melyet a kedvezményes (időben leadott jelentkezés esetén adott) tanfolyamdíjjal elosztva, óránként 4000.- Ft–ot kapunk. Ez összehasonlítva a konkurencia díjaival lényegesen alacsonyabb.

A legtöbb referencia:
Referenciáink egyöntetűen igazolják, hogy jó úton haladunk. A nálunk végzett hallgatók véleményei alátámasztják metódusunk sikerét.

A gyakorlatokon van a hangsúly:
A tanult elméletet az oktatóink gyakorlati példákon mutatják be, továbbá a módszert sok éve használó német multinál ezeket a gyakorlatban, ottani szakemberek vezetésével, működés közben is megtekinthetik.

Miért a mi képzésünket válassza:

Tematika:

1. nap – Lean alapok

2. nap – 5S

3. nap – VSM

4. nap – JIT-Kanban

5. nap – TPM + SMED

6. nap – Workshop

A képzés írásbeli vizsgával zárul

7. nap – GYAKORLAT GYÁRI KÖRNYEZETBEN

Gyárlátogatás egy, a LEAN-t már korábban bevezetett cégnél.

Képzés hossza: 6 + 1 nap
Vizsga: Írásbeli
Képzéssel megszerezhető dokumentum: Lean/Kaizen Manager tanúsítvány

 

Előadók:

Ferenc Zsolt

2006-ban a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki karán Minőségbiztosítás szakirányon végzett.
2006-ban kezdte mérnöki munkáját a miskolci Remy Automotive Hungária Kft.-nél új termék bevezető mérnökként. 2007-től Lean mérnökként dolgozott ugyanennél a cégnél a folyamatmérnökségi csapat tagjaként.
2010-től az esztergomi Kirchhoff Hungária Kft.-nél folytatta munkáját Lean szakértőként. 2012-től a Knorr-Bremse Vasúti Járműrendszerek Hungária Kft.-nél Lean szakértőként dolgozott. 2016-tól a gyöngyösi B.Braun menedzsment csapatához csatlakozott Folyamatmérnökség vezetői pozícióban. Jelenleg ugyanezt a pozíciót tölti be a Coats Hungary Kft.-nél .

Drótos Lóránt – Villamosmérnök, Lean Six Sigma Black Belt, Agile Coach, Scrum Master.

2003-tól különböző ITE és Automotive termékek sorozatgyártását támogatta a termelékenység, hatékonyság, és minőség fejlesztése érdekében. 2015 óta a szolgáltató szektorban dolgozik üzleti folyamatfejlesztési tanácsadóként. Két évtizedes aktív szakoktatói múlttal rendelkezik. Szakterülete a különböző problémamegoldó, hatékonyságnövelő, és minőségfejlesztő módszertanok elemeiből felépülő hibrid szabályozások kidolgozása, az adott üzleti folyamat egyedi igényeihez igazodva.

Referenciák

“Nagyon jól képzett oktató, széleskörű tudásanyag, megfelelő gyakorlatokkal tűzdelve.” Béres Gábor

“Hasznos, jól felépített képzés volt, amelyhez társult egy szakmailag felkészült oktató és egy jó hangulatú tanulócsapat.” Harányi Anita (River Factoring Zrt.)

“Habár a LEAN téma kimeríthetetlen, mégis sikerült átfogó képet kapnom a módszerek és technikák elsajátításával.” Nagy Máté (Wescast Hungary Autóipari Zrt.)

“Rendkívül felkészült oktató; a tanultakat személyes és gyakorlati példákkal színesítette, ami nagyban segítette a tananyag elsíjátítását, megértését.” Balogh Zoltán

“Hogy megismerd ezt a filozófiát, és el tudjál indulni az úton, javasolhatom kiindulópontnak a Bp. VII. Peterdy u. 36-ot” Horváth Zoltán (Roche (Magyarország) Kft.)

“Mindenkinek ajánlom ezt a tanfolyamot, aki most ismerkedik a Lean manufakturing alapjaival.” Jenei Sándor (Richter Gedeon Nyrt.)

“Eddigi gyakorlathoz és kialakult szervezési eljárásokhoz képest egy gyökeresen más szemléletmódot és megközelítést ismertem meg. Mindenképp ezt ítélem a továbblépés és továbbélés egyik követendő módszertanának.” Szokolai Dezső (EMTC Villamosgépgyártó Bt.)

“Óriási ismeretanyagot gyakorlatias tematikában és logikus keretekben sikerült elsajátítani, amelyet a való életben remélhetőleg sikeresen kamatoztathatok.” Papp István (Wilisch Hungarolplast Kft.)

“A mai világban a versenyképességhez elengedhetetlen a folyamatos fejlődés. Ez a képzés nagyon jó alapot ad ennek eléréséhez.” Nagy Ákos (Colgate-Palmolive Magyarország Kft.)

“A képzés nagyon hasznos volt, melyet a gyakorlatban is próbálok felhasználni.” Zólyomi Judit (LKH LEONI Kft.)

Jelentkezés

A képzés időtartama: 2021.10.25-27., 11.02-04., 12.10. - ONLINE!

A képzés kezdőnapja: 2021.10.25.

Ára: 277.000 Ft/fő + ÁFA (bruttó: 351.790 Ft)

Kedvezményes ár: 2021.09.25.-ig: 263.150 Ft/fő + ÁFA (bruttó: 334.201 Ft)

2. főre +5% kedvezmény a teljes árból

3. főre +10% kedvezmény a teljes árból

4. főre +13% kedvezmény a teljes árból

Négy fő fölött kérje egyéni ajánlatunkat!


TÜV vizsga időpontja: 2021.11.04.
TÜV vizsga díja: 35.000 Ft/fő + ÁFA (bruttó: 44.450 Ft)

A képzés időtartama: 2022.03.21-23., 04.04-06. - ONLINE!

A képzés kezdőnapja: 2022.03.21.

Ára: 277.000 Ft/fő + ÁFA (bruttó: 351.790 Ft)

Kedvezményes ár: 2022.02.19.-ig: 263.150 Ft/fő + ÁFA (bruttó: 334.201 Ft)

2. főre +5% kedvezmény a teljes árból

3. főre +10% kedvezmény a teljes árból

4. főre +13% kedvezmény a teljes árból

Négy fő fölött kérje egyéni ajánlatunkat!


TÜV vizsga időpontja: 2022.04.06.
TÜV vizsga díja: 35.000 Ft/fő + ÁFA (bruttó: 44.450 Ft)

    A *-gal jelölt mező kitöltése kötelező.