A képzés célja:

A kommunikációnk minősége meghatározza kapcsolataink minőségét. A hatékony kommunikáció az emberek közötti jó együttműködés alapfeltétele is egyben. Bármilyen szerepet gyakorolunk akár a magánéletünkben, akár a munka világában, a kommunikációnk meghatározza azt. A rossz kommunkáció gyakran vezethet konfliktusokhoz, melyek természetes részei az életünknek, hiszen különbözőek vagyunk. Mások az érdekeink, értékeink, véleményünk, világlátásunk. Óhatatlan, hogy az eltérések időnként összeütközéseket szülnek. Nem az a kérdés, hogy lehet a konfliktusokat kiküszöbölni az életünkből, hanem, hogy meg tudjuk-e tanulni elfogadni őket, együtt élni velük és úgy megoldani a konfliktusainkat, hogy a mindennapi életben oly gyakori nyertes-vesztes megoldásmód helyett, a nyertes-nyertes megoldásmódot alkalmazzuk. E cél elérésében segít tréningünk, valamint, hogy megismertesse a résztvevőket a tranzakcióanalízis alapfogalmaival, és az én–állapot tipológia segítségével eligazodást nyújtson kapcsolati szerepeink szövevényes hálójában. A megértés mellett, jól használható, a felnőtt-felnőtt kommunikációt elősegítő kommunikációs technikákat is tanulnak a résztvevők.

A képzés leírása:

A tréningünket modulárisan állítottuk össze, kommunikációs blokkból (2 nap) és konfliktuskezelési blokkból (2 nap) áll. Ön eldöntheti, hogy a teljes képzésre, vagy csak az egyik kiválasztott modulra jelentkezik. A tréninget kiegészíti egy választható szupervíziós nap, mely az elsajátított ismeretanyag gyakorlatba történő adaptálását követően, adott esetek elakadásainak megértésében és feloldásában segít. Választható bármelyik modulhoz, valamint a teljes képzéshez is.

Kiknek ajánljuk?

Ajánljuk a képzést mindazoknak, akik szeretnék kapcsolataikat hatékonyabban működtetni. A képzés lehetőséget ad a kommunikációs és konfliktuskezelési minták felderítésére, tudatosítására, majd az új technikák elsajátításával és begyakorlásával pozitív irányú változás elérésére.

Miben fejlődik Ön (és Ön segítségével majdan kollégái)?

Tematika:

Kommunikáció (1-2. nap)

Elmélet:

Gyakorlatok:

Én-állapotaink beazonosítása, jellemző érzékelési és adatgyűjtési mód meghatározása, jelenlegi szerepek megismerése, értő figyelem gyakorlat, kérdés-felelet – meddig jutok a nyomozásban, hogyan szoktam visszajelzést adni és még, amit a helyzet hoz…

Konfliktuskezelés (3-4. nap)

Elmélet:

Gyakorlatok:

Meghatározó viselkedés beazonosítása konfliktushelyzetekben, saját konfliktustüneteim beazonosítása, verbális önvédelem, toronyépítő helyzetgyakorlat és még, amit a helyzet hoz…

Szupervízió (5. nap) – opcionális

A résztvevők által, a tréning során elsajátított elmélet a saját munkahelyen, szervezetben történő gyakorlati visszamérését követő helyzetek önreflektív feldolgozása, megakadások kezelése. Csoportos munka.

Előadók:

Dr. Kesserű Péter – Szupervizor, ÉMT-coach, biológus

Szupervíziós és coaching szakmai múltja során KKV vezetőket, kezdő vállalkozások vezetőit, kutatási szférában dolgozó fejlesztőket kísért saját céljaik és felismeréseik felé. Ennek eredményeképpen új életutak nyíltak meg, cégek alakultak, és lendületes tanuló szervezetek jöttek létre. Minden esetben fontosnak tartja az érzelmek, az értékek, a változás okainak és okozatainak tudatosítását, és a mindenkori motiváció fenntartását. E szempontrendszerek eredményeképp alakult ki az EMT-coaching módszertan, amellyel ma is dolgozik. Végzettségét a Károli Gáspár Református Tudományegyetemen szerezte.

“Hiszem, hogy a tudás mindenkiben ott van. Van, akiben csak rendszerezni kell. Van, akinek támogatásra és bátorításra van szüksége, hogy használni tudja azt. S olyan is akad, akinek még további bővítésre szorulnak ismeretei, mint vezető, és mint szakmai személyiség. Több éves szupervizor-coach, vezetői és előadói tapasztalatomra alapozva a fenti megvalósításokat támogatom az érzelmi intelligencia, az értékek keresése, a motiváció és a kreatív csend tudatos alkalmazásán keresztül.”

Gergely János – Diplomás coach és szupervizor

Több, mint 20 éve dolgozik értékesítési területen, és ennyi ideje kísér felnőtteket a fejlődésük útján. Jelenleg egy építőanyagokkal kereskedő üzlethálózat képzési vezetője, ahol közel 2000 munkavállaló fejlődését segíti. Ezt megelőzően egy kereskedelmi üzlethálózat fejlesztője, ügyvezetője, valamint egy magyar multinacionális gyártó és értékesítő vállalat üzletágvezetőjeként dolgozott. Műszaki és sales tapasztalatai mellett a szociális terület is része volt az életének, mivel itt szerezte első diplomáját. Foglalkoztatás vezetőként hátrányos helyzetű emberek képzésében, foglalkoztathatóságuk fejlesztésében vett részt, ahol a speciális kihívásoknak köszönhetően komoly tapasztalati tőkére tett szert a felnőttképzés területén. Fő érdeklődési köre, amelyben tréningeket tart: kommunikáció, prezentáció, tárgyalástechnika, értékesítés, konfliktuskezelés, hatékony befolyásolás és meggyőzés területei.

Coach hitvallása: “Képtelen vagyok bárkinek bármit megtanítani. Csupán elgondolkodtatni tudom az embereket.” /Szókratész/ – “Az én hivatásom, hogy megteremtsem ennek a megfelelő környezetet, azaz inspiráljam a fejlődésre azt, akivel együtt dolgozom. Megláttassam vele azokat a lehetőségeket, amelyeket az akadályok homályosítanak el.”

Referenciák

„Többet kaptam, mint amire számítottam, ismételten az Euzert nyert a számomra!” Zsikláné Ivanics Tünde

„Ismerje meg önmagát kommunikáció és konfliktuskezelés folyamán.” Somogyi Zoltán (Honvédelmi Minisztérium)

„Nagyon hasznos tanfolyam, gyakorlatias. Érdekesnek találtam minden témáját.” név nélkül

Jelentkezés

A képzés időtartama: 2021.10.14-15., 10.28-29. - ONLINE!

A képzés kezdőnapja: 2021.10.14.

Ára: 187.000 Ft/fő + ÁFA (bruttó: 237.490 Ft)

2. főre +5% kedvezmény a teljes árból

3. főre +10% kedvezmény a teljes árból

4. főre +13% kedvezmény a teljes árból

Négy fő fölött kérje egyéni ajánlatunkat!

    A *-gal jelölt mező kitöltése kötelező.