8 KREDITPONT!!!

Kreditpontos képzés könyvvizsgálók részére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara jóváhagyásával.

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara által elfogadott kreditpontos képzés kamarai tagok, könyvvizsgálók részére. A képzés sikeres elvégzésével a kötelező éves szakmai továbbképzéshez 8 kreditpont szerezhető meg.

A képzés célja:

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa 2002. július 19-ei 1606/2002/EK rendelete értelmében 2005. január 1-jével vagy ezt követően kezdődő valamennyi üzleti évről a tagállamok jogszabályainak hatálya alá tartozó társaságok az összevont (konszolidált) éves beszámolójukat a nemzetközi számviteli standardok alapján kell, hogy összeállítsák, ha a mérlegforduló napjukon az értékpapírjaik valamelyik tagállam szabályozott piacán kereskedésre befogadottak.
2016. január 1-jétől az 1387/2015. évi kormányhatározattal megnyílt az út az IFRS egyedi pénzügyi kimutatások szerinti elkészítéséhez is, ami az IFRS ismeretének jelentőségét csak tovább növelte. Mindezek mellett számos Magyarországon működő vállalat készített eddig is, és készít majd a jövőben is anyavállalata számára konszolidációs és IFRS adatszolgáltatási csomagokat.
A képzés fő célja a képzésben résztvevők számára elméleti ismereteken túl olyan gyakorlati ismeretek átadása, begyakoroltatása, amely lehetőséget biztosít számukra a nemzetközi számviteli standardok megismerésében (mind formai, mind tartalmi vonatkozásban).

A képzés során elsajátítható ismeretek, kompetenciák

Miben más a Mi tanfolyamunk?

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara tagjainak kötelességük évente szakmai továbbképzésen részt venniük. Az éves kreditszámból 8 kredit (65 év feletti, szüneteltető tagok esetében 4 kredit) kamarai szervezet által vagy annak részvételével, illetve a kamara által elfogadott társaság, intézmény által szervezett továbbképzéseken, valamint hazai és nemzetközi konferencián, a kamara által elismert témakörökben szerezhető meg.

Tanfolyamunk a Magyar Könyvvizsgálói Kamara által elfogadott kreditpontos képzés kamarai tag könyvvizsgálók részére. A képzésünk sikeres elvégzésével a kötelező éves szakmai továbbképzéshez 8 kreditpont szerezhető meg.

Kinek ajánljuk?

Tematika

1. modul

A pénzügyi kimutatások összeállításának elvei
(igény szerint kiemelve a legfontosabb standardokat)

Tárgyi eszközök előírásai

2. modul

Bevételtermelő tevékenységhez kapcsoló elszámolások

Egyéb eszközökhöz és kötelezettségekhez kapcsolódó előírások

3. modul

Előadó:

Madarasiné Szirmai Andrea – Docens
Budapesti Gazdasági Főiskolák PSZF Kara
1996-ban Pénzügyi és Számviteli Főiskolán Közgazdász diplomát szerzett.
1999-ben Pénzügyi és Számviteli Főiskolán Okleveles könyvvizsgáló diplomát szerzett. 2001-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen Közgazdász tanári diplomát szerzett. Gazdasági szaknyelvvel bővített felsőfokú angol nyelvvizsgával rendelkezik.
1996-1998 között főkönyvelő volt, 1998-tól pénzügyi tanácsadó,
1998-2000 könyvvizsgáló asszisztens volt, 1996-tól adjunktus illetve
1999-től bejegyzett okleveles könyvvizsgáló.
Gyakorló könyvvizsgáló, aki a Magyar Számviteli Törvény és az IFRS szerint is végez könyvvizsgálásokat és tanácsadásokat. Oktatási tapasztalatai mind hazai, mind nemzetközi viszonylatban széleskörűek.

Oktatói referenciák:
BGF PSZF Kara:

Magyar Könyvvizsgáló Kamara:

Referenciák

“Nagyon felkészült, szakmailag, emberileg kiváló előadó tartott egy viszonlyag száraz, bonyolult témában érdekes előadást.” Bóka Bernadett (E.ON Gazdasági Szolgáltató Kft.)

“Minden IFRS-ben érintettnek tudom ajánlani a tanfolyamot.” Wágnerné Vígh Andrea (E.ON Gazdasági Szolgáltató Kft.)

“Az IFRS szerinti könyvelés és a szabályok megismerése alapvetően fontos a mostani szamáviteli szakmában. Erre ez a tanfolyam és az oktató megfelelő alapokat nyújt.”

“Gyakorlatias megközelítés, mindennapi életben előforduló problémák megoldási lehetőségeinek feltárása, irányelvek változásainak folyamatos figyelemmel kísérése jellemző.” Pados Andrea Katalin (Luk Savaria Kft.)

“Egy nagyon vidám hangulatú, kellemes környezetben, jó szervezésben lezajló képzésen vehettünk részt, egy nagyszerű előadóval, aki magas szakmai tudással, jó előadókészséggel rendelkezett, az elméleti anyagot gyakorlati példákkal jól szemléltette.” Hajzer Éva (Protecta Elektronika Kft.)

“Megfelelő szervezés, oktatás, oktatói tudásszint.”

“A képzés nagyon jó rálátást adott az IFRS elszámolásra és kellő gyakorlati példa került bemutatásra.” Németh Orsika (E.ON Földgáz Trade Zrt.)

“Nagyon profi összefoglaló az IFRS szellemiségéről, a magyar felfogástól eltérő karakterisztikáiról, kitűnő előadóval.” Szegheő Judit (Top Finance Kft.)

“Profi szervezés, profi, interaktív előadás.”

“Izgalmas, gyakorlatias és nagyon hasznos volt. Köszönöm!” Bozó Szilvia (Top Finance Kft.)

Jelentkezés