A tanfolyam célja:

Az FMEA (Failure Mode and Effect Analysis = Hibamód és hibahatás elemzés) nem más, mint egy szabályozott kockázatelemző technika, melyet elsősorban az autóiparban alkalmaznak, de szinte bármelyik termelő és szolgáltató folyamatra, termékre vagy egyéb kockázatkezelési területre alkalmazható.

Az új AIAG-VDA FMEA kézikönyv 2019 júniusában került kiadásra, OEM és Tier1-es beszállítók szakmai csoportjának fejlesztésében, amely magába foglalja a legjobb gyakorlatokat az AIAG és VDA módszertanából harmonizált és strukturált formában. Továbbá ez az 5. kiadás az FMEA kidolgozásához bemutatja a 7 lépéses megközelítést gyakorlati példákkal alátámasztva.

Tematika:

A képzés írásbeli vizsgával zárul.

Előadó:

H. Judit – minőségügyi mérnök

“2010-ben fejeztem be a tanulmányaimat a Budapest Műszaki Egyetemen. Ezt követően az autóiparban dolgoztam 10 évig minőségügyi mérnökként multinacionális cégeknél, ahol a széria gyártási folyamat és termékek minőségfejlesztése, továbbá az új termék bevezetése (APQP) tartozott a felelősségi körömbe. Majd minőségügyi csoportvezetőként feleltem a vevői elégedettség, minőségügyi KPI mutatók teljesülésért és a mérnök csapat szakmai irányításáért. Hiszek a folyamatos fejlesztésben, melynek alapja a szakemberek megfelelő elméleti és gyakorlati felkészítése.”

Jelentkezés